Vihapuhekampanja sananvapausjärjestössä

#metoo #jukkamallinen #sofioksanen #jarkkotontti

Kun olin Suomen PENin varapuheenjohtaja 2008, Jukka Mallinen käynnisti vihapuhekampanjan minua vastaan, koska olin asettunut pj-ehdokkaaksi. Kampanjaan hän masinoi mukaan "tunnettuja" kirjailijoita Jukka Koskelaisesta Sofi Oksaseen ja Jarkko Tonttiin. Nämä kirjoittivat vihapuhepostauksia minulle ja PEN-jäsenistölle.
PEN-kirjeessä hän kutsui minua "järjestögansteriksi", "omakustannekirjailijaksi" ja "grafomaaniksi", joka lähti lähes 300:lle jäsenelle. Kampanja huipentui Mallisen organisoimaan vuosikokoukseen, jossa oli läsnä n. 70 PEN-jäsentä, ja jonka hän oli organisoinut taistolaistyyliseksi julkiseksi lynkkaukseksi minua kohtaan.
Olen kirjoittanut kokouksen kulusta kirjani Suomettunut sananvapaus (Multikustannus 2009) lopussa. Kyse oli aikamoisesta sananvapauden rajoittamisesta ja vihapuheesta epäodotetussa paikassa, sananvapausjärjestössä.
Aiheesta tuli juttuja myös lehdistöön, mutta katastrofaalinen kokous ja vihapuhekampanja kulissien takana, joka oli kannaltani traumatisoiva, jäi uutisoimatta kokonaan. Ainoa neutraali juttu, jossa kaikille osapuolille annettiin ääni, siis minullekin, oli mielestäni Demarin juttu. Muissa lehdissä Hesarin kulttuurista lähtien oli puolueellisia painotuksia.
Ainoa, mihin olin syyllistynyt, oli vapaaehtoistyö palkattomana puolipäivätyönä. Olin erittäin aikaansaava ja tehokas. Järjestin Keski-Aasian naiskokoukselle 50 000 euroa rahaa ja hoidin kampanjan tiedotuksen yksinäni saaden aikaan paljon mediaosumia.Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale