SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

SLE-artikkelini Apu-lehdessä

Tammikuussa alkavat kurssini H:gin aikuisopistossa. Vaikuttava ja tutkiva kirjoittaminen ja lehtikirjoittaminen. Ilmoittautuminen alkaa 5.12.

Kurssini TSL:ssä: vaikuttava ja lehtikirjoittaminen.Haaga-Helian journalismin maisteriopinnoissa kehitetty kurssini tarjolla myös Kriittisessä korkeakoulussa.

Työväenopistojen kurssiniIlmoittautuminen alkaa 11. tai 13.12.


Idomeni
Dokumentissa pieni tyttövauva makasi levollisena isänsä käsivarsilla. Tytön veli katsoi toimittajaa alhaalta ylöspäin; tuttu kuvakulma. Perheen pienenpieni teltta oli sijoiteltu aivan käytämättömien raiteiden vierelle. Teltat olivat vieri vieressä, eikä ylimääräistä liikkumatilaa ollut yhtään. Perhe pyrki kohti Saksaa, joka avasi rajansa ylenpalttisesti naapurimaihinsa verrattuna. Se oli tehnyt jo vaarallisen kymmenen kilometrin merimatkan Turkista Kreikkaan täpötäydessä kumiveneessä. Leirin huippuhetkiä oli paikallisten avustustyöntekijöiden tulo ja vessapaperin tai yhden banaanin jako. Satumaassa elämä olisi yltäkylläistä, tai ainakin rauhallista. Isä paljasti tytön alastomaksi ja näytti rintaan tullutta haavaa kranaatista. Ainakin ilman näitä tyttö tulisi Saksassa olemaan: siksi sinne oli päästävä.

Comments

Popular posts from this blog

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale

Reidar Särestöniemi