Kuntavaaliesittelyni


Kuntavaalit lähestyvät! Mieti ketä äänestät!

Vantaalaisena kuntavaaliehdokkaana olen huolissani ennen kaikkea sosiaalisen ja taloudellisen eriarvoisuuden lisääntymisestä. Tämä näkyy sote-uudistuksessa, joka lopettaisi ennen pitkää kaikkein varattomimmille tärkeät lähiterveyskeskukset ja -palvelut. Valinnanvapaus toteutuisi Ruotsin raha seuraa potilasta -tyylisenä mallina, jossa vapaus toteutuu entuudestaan varakkaille. 
Vapaakauppasopimukset CETA ja TTIP ovat suoraan uhka esimerkiksi soten ja koulutuksen julkisena tuottamiselle. Puolueelliseen välimiestuomioistuimeen ovat jo tähän mennessä oikeusjuttuja nostaneet suuryritykset, jotka syyttävät valtioita markkina-asemansa horjuttamisesta.  
Pidetään kiinni hyvinvointivaltiomme saavutuksista - yhteisin verovaroin tuotetuista edullisista julkisista palveluista ja esimerkiksi ilmaisesta kirjastosta.
Kannatan myös täysin ilmaisia terveyspalveluita ja joukkoliikennettä alle 15 000 euroa ansaitseville.
Kunnanvaltuuston suurimpien ryhmien kannattamat suoranainen riisto huolestuttaa myös. Kok-SDP vuokraavat ylihinnalla Vantaan kaupungille tiloja, kunnassa rahoitetaan myös muita väärinkäytöksiä, kuten Myyrmäen jäähallin rahojen siirtoa jalkapallojoukkueelle. Myös eri lautakuntiin on pesiytynyt erilaisia jääviyksiä. Nämä pitää karsia ensi tilassa poliittisten ryhmien yhteistyöllä.

Puolueeni on kaikkein heikoimmista välittävä SKP, joka uskoo myös esimerkiksi kuuden tunnin työpäivään ja työn jakamiseen uudella tavalla. SKP puolustaa myös lähipalveluita ja -demokratiaa, joista esimerkiksi Maunula-talon lähiseudun asukkaita budjetointiin ja suunnitteluun osallistava toiminta. 

Comments

Popular posts from this blog

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale

Reidar Särestöniemi