Turvapaikka irakilaiselle Samer Saadille!

Medialle tiedoksi ja julkisuuteen

SKP:n kulttuuriryhmän vetäjä kirjailija Rita Dahl vaatii Irakilaismuusikko Samer Saadille turvapaikkaa Suomesta. Dahlin mielestä maahanmuuttovirastolla ei ole perusteita palauttaa irakilaistaitelijaa takaisin.

Suomen kommunistisen puolueen (SKP) kulttuurityöryhmä vaatii, että työnsä takia Irakissa hengenvaaraan joutuneelle viulistille Samer Saadille myönnetään turvapaikka Suomessa.  

Samer Saad on ennen turvapaikkahakemuksen jättämistä Suomeen soittanut yli kymmenen vuotta Irakin kansallisessa sinfoniaorkesterissa. Lisäksi Saad on toiminut Bagdadin yliopiston taideinstituutin länsimaisen musiikin osaston johtotehtävissä.Kielteisessä turvapaikkapäätöksessään

Maahanmuuttoviraston mukaan Samer Saad on kokenut vainoa, fyysistä väkivaltaa ja hengenvaaraa Irakissa. Paluu Bagdadiin olisi Migrin mukaan mahdollista, jos Saad vaihtaisi ammattia.

Migri ei voi vaatia taiteilijalta ammatin vaihtoa, sanoo SKP:n kulttuuriryhmän vetäjä kirjailija Rita Dahl

SKP:n kulttuurityhmän vetäjä kirjailija Rita Dahl kertoo, että Samer Saad tulee pitkän linjan taiteilijasuvusta. Viulisti Saadin isä on myös muusikko ja soittaa perinteistä Irakilaista oud-luuttua. Saadin setä oli kirjailija ja näyttelijä, joka teloitettiin ideologiansa vuoksi Saddam Husseinin aikana. 

Linkki juttuun SKP:n sivuilla

Linkki SKP:n kulttuuriryhmän julkilausumaan
 

Comments

Popular posts from this blog

Malawi folk-tale

Surullisen hahmon ritari

Apurahapaja I saa jatkoa lokakuussa - ilmoittaudu heti!