Savonlinnan oopperajuhlat 2015

Savonlinnan oopperajuhlat 2015
Dresdeniläisen Semperoperin Figaron häät -toteutus oli täynnä mahtavaa laulua ja eloisaa ja roolihahmon ymmärtävää näyttelemistä. Säschsische Staatskapelle Dresden soi täyteläisesti taustalla.
Modernisoidussa, mutta myös epookille uskollisessa toteutuksessa korostettiin alkuperäisteoksen buffa-elementtejä. Marcellina ja Bartolo ilmaantuivat näyttämölle suljetusta vaatekaapista, kreivi ja Barbarina pelehtivät suurella ruokapöydällä, kuorolaisista oli tehty karrikoituja commedia dell'arte -hahmoja, lopun roolileikki oli sijoitettu leppoisiin puutarhakeinuihin.
Buffa-elementtejä joukkoon lisäsi tyylikkäästi kapellimestari Omer Meir Wellber, joka löytyi välillä cembalon tai harmonikan takaa. Mozartmaiseen musiikilliseen kollaasiin oli onnistettu upottamaan myösKesäillan valssi ja La Vie en Rose tuomaan mojovaa koomista virettä musiikilliseen toteutukseen.
Kreivi (Cristoph Pohl), kreivitär (Sarah-Jane Brandon) ja Figaro (Zachary Nelson) ilahduttivat laulullisesti eniten upeasti resonoivilla, täyteläisillä äänillään ja Christina Bock oli poikkeuksellisen lyyrisen kuuloinen Cherubino. Susannan (Emily Dorn) Deh vieni non tardar -aaria kuului koskettavasti viimeisille penkkiriveille saakka. Laulajien roolityö osoitti roolihahmon psykologian syvää ymmärrystä. Mitä muuta voisi onnistuneelta dramma giacosolta odottaa?
Semperoperin nuorten laulajien ohjelmaan kahden vuoden kiinnityksen saanut suomalaissopraano Tuuli Takala nähtiin leikkisänä Barbarinana.

Comments

Popular posts from this blog

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale

Reidar Särestöniemi