Eduskuntavaalit 2015

Eduskuntavaalibrosyyreitä. Korjaus tietoihin: olen julkaissut kaksitoista omaa kirjaa, kaksi käännöstä ja kaksi toimitustyötä, näin laskettuna kuusitoista teosta.
Olen eduskuntavaaleissa Suomen Kommunistisen Puolueen sitoutumattomana ehdokkaana ja vaaliteemani tulevat olemaan seuraavat:

1) Työntekijöiden oikeudet. Suorittavaa ja akateemista työvoimaa uhkaavat minimipalkan alentaminen ja kaikenlaisten saavutettujen oikeuksien karsiminen. EU:n ja USA:n välinen vapaakauppasopimus TTIP alentaisi eurooppalaisia standardeja am
erikkalaiselle tasolle ja saattaisi voimaan uudenlaisen individualistis-yksityisen yhteiskunnan, jossa luonnon ja työntekijöiden oikeudet ovat kaupan. Pääoma kahmii voitot.

2) Luonnon oikeudet. Kataisen hallitus kirjasi hallitusohjelmaansa tavoitteeksi saada Suomesta ns. Green Mining-osaaja v. 2050 mennessä. Talvivaaran kolmas vuoto-onnettomuus on osoittanut, että kaivosklusteri on ongelmallinen erityisesti onnettomuustapauksissa, mutta myös muuten Suomen luonnon puhtauden kannalta. Raskasmetallit jäävät luontoon sadoiksi vuosiksi. Luontoa ei voi koskaan palauttaa ennalleen. Silti peräti 1/10 Suomesta on jo kaivosvaltausten peitossa ja liikenneministeri Risikon johdolla kaavaillaan valtion tukevan Itä-Lappiin rakennettavaa Soklin-rataa peräti 200 miljoonalla eurolla. Loput 200 miljoonaa euroa 400 miljoonaa maksavasta radasta maksaisi norjalainen kaivosyhtiö Yara.

3) Kaikkein heikoimpien oikeudet: sote-palvelut ja koulutus. Terveyskeskusmaksut kokonaan ilmaiseksi 10 000-15 000 euron bruttotuloilla vuodessa. Kaikille avoin, demokraattinen koulutusjärjestelmä, joka on ilmainen peruskoulusta korkeakouluun.

Comments

Popular posts from this blog

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale

Reidar Särestöniemi