Aktiiviset vuodet Nihil Interitissä

1) milloin toimit yhdistyksessä tai lehdessä (vuodet) ja mitä teit.
Mitä yhdistystoiminta/Tuli&Savun toimittaminen oli ko. ajankohtana. Voit esim. vapaasti assosioiden koota sanalistaa aktiiviaikasi yhteisöllisestä runoustoiminnasta. Vai haluaisitko mieluiten jakaa jonkin muiston runojesi saatteeksi. Muutama lause riittää.


Muistankohan vuosia aivan tarkasti? Toimin yhdistyksessä muun muassa tilaisuuksien järjestäjänä ja arvostelupalvelun vastaavana jo vuosia ennen pt-kauttani 2001-2002. Yhteisöllinen toiminta tuolloin oli aika impulsiivista ja nopeasti reagoivaa. Järjestin mm. Saunabaariin yhden runoklubin, jonne tuli esiintymään Jyrki Pellinen, johon tutustuin tuossa yhteydessä. Pellinen pyysi minua kirjoittamaan elämäkertansa, joka on valmistunut... Julkaisimme häneltä aforismisarjan, runoja ja pilapiirroksia Tuli & Savu-lehdessä. "Kaikki ystäväni ovat halkeavia mesenaatteja." Muistan, että Nihil Interit sai jonkin merkittävän palkinnon, joka myönnettiin Villa Kivessä, jossa olin myymässä kirjoja ja lehtiä. Myin samassa tilaisuudessa Mirkka Rekolan puolisolle kirjan.

Pt-kaudellamme Tuli & Savu-lehden rakennetta uudistettiin, sinne luotiin monia uusia palstoja (muun muassa Rita Rodriguez Portugalista) ja visuaalista ulkonäköä kohennettiin huomattavasti Terhi Ekebomin avulla.


3) lyhyt esittely sinusta itsestäsi vuoden 2013 näkökulmasta

Olen julkaissut runsaasti sekä runoa että faktaa (muun muassa Portugali-, Brasilia-, Etelä-Meksiko- ja Kypros-kirjat) ja käännöksiä (Alberto Pimenta, portugalilaisen nykyrunouden antologia on tulossa), olen viestinnän ja journalismin ammattilainen (kaikenlaista journalismia kymmenissä lehdissä), valmistunut valtiotieteiden ja filosofian maisteriksi ja toivon mukaan olen vielä tuleva Wagner-sopraanokin. Tuhansia rautoja on tulessa, mutta kertaakaan en ole silti saanut taiteilija-apurahaa. Olen myös koordinoinut suuria kansainvälisiä kirjallisia projekteja, muun muassa Keski-Aasian naiskirjailijailijakokouksen 2007 ja antologian 2008 sekä suomalaisten ja afrikkalaisten kirjailijoiden välisen kirjeenvaihdon 2012.Lisäksi olen esiintynyt kymmenillä runofestivaaleilla ja tapahtumissa runoilijana ja sopraanona Siperiasta Afrikkaan ja Latinalaiseen Amerikkaan (muun muassa Meksiko ja Brasilia) ja runojani ja esseitäni on julkaistu noin kymmenellä kielellä useissa kymmenissä kirjallisuusantologioissa ja -lehdissä.

Comments

Popular posts from this blog

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale

Reidar Särestöniemi