Kuntalaisaloite rasisminvastaisen viikon laajentamiseksi

Vantaalaiset, kannatustanne haetaan seuraavalle kuntalaisaloitteelle.

Mielipidekirjoitus Vantaan Sanomiin

Kuntalaisaloite rasisminvastaisen viikon laajentamiseksi


Journalistin etiikka on pahasti kadoksissa, kun julkisuuteen pääsee antamalla lausunnon romanikerjäläisten poismuiluttamisesta tai minareetin nokassa rukoilijoista. Mutta kun PerSu-vastaisella puolella lyödään rasisteja takaisin ”silmä silmästä” –periaatteella, kahden rintaman välille on hyvin vaikea saada aikaan minkäänlaista keskustelua, puhumattakaan vuorovaikutuksesta.

Kiihkottomat rasisminvastaiset puheenvuorot ovat tarpeellisempia kuin koskaan, samoin kaikenlaiset pelinavaukset kiihkottoman rasisminvastaisen puheen lisäämiseksi ja eri kulttuurien esittelemiseksi kuntalaisille vailla ideologista hapatusta.

Vantaa on käynnistänyt maaliskuussa rasisminvastaisen viikon, jonka aikana sekä hallinnon edustajat, (moni)kulttuurijärjestöt että suuri yleisö tapaavat toisiaan tapahtumissa. Ensimmäisen rasisminvastaisen viikon aikana tehtiin myös aloite Vantaan julistamiseksi rasismivapaaksi vyöhykkeeksi.

Tämä on hyvä tapa viedä rasisminvastaista aatetta kansalaisille matalan kynnyksen ruohonjuuritapahtumassa, mutta lisää on tehtävissä.

Ehdotankin kuntalaisaloitetta rasisminvastaisen viikon laajentamista viikon mittaisena tapahtumana myös syksyyn. Olen valmis tekemään aloitteen, mikäli sille löytyy kannatusta vantaalaisilta yksityishenkilöitä. Toivon, että aloitteesta kiinnostuneet ottaisivat minuun sähköpostitse pikimmiten yhteyttä.

Rita Dahl, kirjailija-toimittaja, VTM, FM, Vasemmistoliiton kunnallisvaaliehdokas, kansalaisjärjestöaktiivi, ritdahl@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale

Reidar Särestöniemi