Bel canto nieriöilleViidennen runokokoelmani Bel canto nieriöille kansi. Kirjaa saa tilaamalla kirjakauppoihin tai arvosteltavaksi: kesuura@hotmail.com. Myös minulta saa ostettua kädestä käteen tai osoitteesta: ritdahl@gmail.com. Lisään hintaan postikulut.

Tiedote
Bel canto nieriöille (Kesuura 2010) on ilmestynyt


Rita Dahl (s. 1971) on Vantaalla asuva vapaa kirjailija ja toimittaja. Koulutukseltaan hän on valtiotieteiden ja filosofian maisteri ja erityisesti Portugalin kulttuurin harrastaja ja kääntäjä. Dahl on julkaissut Tuhansien portaiden lumo -matkakirjan (Avain 2007) ja tulossa on Brasilia- ja Etelä-Meksiko-aiheiset kirjat. Lisäksi Dahl toimittaa kymmenen portugalilaisen runoilijan antologiaa suomeksi ja on suomentanut Alberto Pimentan 1970-luvun runoista koostetun valikoiman Kivenheittopeli (Palladium-kirjat 2009).

Vantaalta Dahl matkustaa aina mielellään ulkomaille residensseihin tai esiintymään. Hänet on nähty esiintymässä mm. Romaniassa, Portugalissa, Brasiliassa, Meksikossa. Lisäksi hän on runo- ja sananvapausaktiivi, joka toimi vuosina 2006-2009 Suomen PENin varapuheenjohtajana. Hän toimittaa suomalaisen runouden antologioita portugaliksi Brasiliaan ja espanjaksi. Hänen runokokoelmansa Elämää Lagoksessa (ntamo 2008) on julkaistu venäjäksi vuonna 2009 Kazakstanissa.

Dahl on julkaissut tähän mennessä viisi runokokoelmaa ja kolme tietokirjaa. Hakukonerunokokoelma Aforismien aika (PoEsia 2007) herätti kiinnostusta modernin tekniikan hyödyntämisen vuoksi, mutta Bel canto nieriöille -kokoelmassaan (Kesuura 2010) Dahl on palannut täysin perinteiseen kynä-ja paperimenetelmään ja vanhakantaisen romanttisiin sävyihin.

Dahl harrastaa klassista laulua. Hänen opettajinaan ovat toimineet Anna Villberg, Henrik Lamberg, Annika Mylläri, Laura Salovaara. Hän esiintynyt sopraanona mm. Suomen PENin 80-vuotisjuhlassa, Brasiliassa Tercas Poéticas -tilaisuudessa ja Romaniassa Curtea de Argesissa.

Bel canto nieriöille -kokoelmassa runoilija tarttuu suureen aiheeseen, rakkauteen, osoittaen lopulta kuin pieni se on. Rakkaus on tunne, joka elää paikoissa, musiikissa, taiteissa. Rakkaus on yksi- ja moniääninen, se esiintyy solistina tai kuoron jäsenenä. Se on minimalistinen, surrealistinen, jopa realistinen. Sillä on jalat maassa, mutta myös taivaissa. Se nauraa, kun sitä nauratetaan, mutta itkee myös itketettäessä. Kaiken se kestää, tai ei se mitään kestä. Joka tapauksessa se saa monenlaisia sävyjä romanttisesta jälkimoderniin. Ironia on karsittu minimiin, ilmaisu on vilpitöntä, rehellistä, sydämeenkäyvää.

Lisätiedot:

Kesuura Oy, kesuura@hotmail.com
Puh. 040-747 0809
Kustantaja Eija Tuomela

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale