Venezuela ja HH

Heidi Hautalan vetämä Euroopan parlamentin ihmisoikeusvaliokunta on näemmä keksinyt uuden kampanjakohteen: Venezuelan. Ne, jotka muistavat Jukka Mallisen syksyllä 2008 aloittaman ajojahdin minua kohtaan, muistanevat myös, että Mallinen yritti keinotekoisesti politisoida Venezuelan. Muun muassa Jukka Koskelainen kirjoitti Venezuela/Chavez-kriittisiä kommenttejaan. Mallisella on myös läheiset suhteet Hautalaan. PR-työ jatkuu, se vain siirtyy koko ajan uusille, eri foorumeille.

Miksi, millä perustein juuri Venezuela? Miksei esimerkiksi korruption, huumekaupan ja paramilitaaristen joukkojen hallitsemat suuret Latinalaisen Amerikan ongelmamaat Meksiko (joka muistetaan erityisesti Oaxacan viime päivien surullisista tapahtumista), Kolumbia, mielipidevankeja pitävä Kuuba tai joku muun vähemmän tunnettu Latinalaisen Amerikan maa? Ehkä siksi, että Hautala haluaa profiloitua Venäjän virallisen vallan kriitikkona ja ihmisoikeuksien puolustajana yhtä lailla kuin SAFKA haluaa tehdä levittää omaa russofobian evankeliumiaan.

Ai niin, Jukka Koskelaisen PEN-vuosikokouksessa 2009 pitämättä jäänyt Venezuela-esitelmä pidettiin vuoden 2010 vuosikokouksessa. Jotenkin yllättävää?

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale