Jamaikalainen SalvadorissaJamaikalainen Naga Reshi, jossa virtaa myös intialainen veri, myy kehittämiään olutmerkkejä Itaparican Mar Grandella.

Reshin ravintola sijaitsee aivan sataman vieressä, josta lanchat (veneet) lähtevät. Matka Itaparican Mar Grandelle kestää Mercado Modelon takana sijaitsevasta laivaterminaalista (Terminal Marítimo) 40 minuuttia. Palkintona odottavat kahden realin hintaiset olutlasilliset. Viidellä realilla saa esimerkiksi kana- ja makkarakebabin.

Reshi perusti ravintolan lokakuussa 2009 nähtyään, että hänen käsintehdyille oluilleen on kysyntää. Toki hän myy myös Ranskasta, Belgiasta ja Saksasta maahantuomiaan oluita. Mutta kuinka hän ylipäätään päätyi Bahiaan perustamaan tällaisen bisneksen?

Reshi hylkäsi investointipankkiirin uran ja lähti Yhdysvaltoihin opiskelemaan oluentekoa. Hän kiersi Euroopassa, Karibialla ja Amerikoissa etsimässä täydellisen oluen reseptiä. Etsiskelyn tuloksena syntyi ensimmäinen täysin käsityöhön perustuva olutpanimo Bahialle. Panimossa valmistettavat oluet ovat nimeltään: Serea (brasilialainen golden ale), Chefao (eteläamerikkalainen mallasolut), Trigo Marfim (trooppinen vehnäolut), Infruzao (Trigo Marfim, johon on sekoitettu kauden hedelmiä, kookospähkinää, mangoa, cajua ja kirsikoita). Viimeksi mainittu on täysin brasilialainen olut.

Oluen nimi on peräisin vuonna 1509 ensimmäiseltä Bahiaan muuttaneelta eurooppalaiselta Diogo Álvares Correialta alias KaraMurulta (tarkoittaa tupiniki-kielellä kalamiestä). Hän meni naimisiin vaikutusvaltaisimman päällikön tyttären Katarina Paraguassún kanssa. He saivat kaksi poikaa, jotka perustivat Brasilian ensimmäisen ”sivilisoituneen” kaupungin.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale