Valtakunnankaloja

Valtakunnankaloja

Jenni Hauki sai Sale Niilistön. Pariskunta vihittiin ennalta tuntemattomassa paikassa juuri kun uudesta vuodesta oli päästy eroon. Mahtaa Salen ja Jennin olohuoneessa olla melkoinen mekkala: toisen rustatessa säkeitä, toinen teroittaa luistimiaan. Mutta: terävä ja terävä täydentävät toisiaan. Salaisuus ehti kestää kaksi vuotta. Eteneminen oli salattu jopa lähimmiltä avustajilta. Mati Vanusen ja Ile Kanervalan seikkailut naismaailmassa soittivat hälytyskelloja myös muiden pulitrukkien päissä. Mene julkisuuteen vasta vaimon kanssa olikin heidän uusi mantransa, jolla selvittäisiin turhilta esiaviollisilta selkkauksilta.

Jäälle seisahtaneet joutsenet saivat kansalaiset tarttumaan joukolla kännyköihinsä ja soittamaan hätäkeskukseen. ”Tämä on aivan tavallista lintujen lämmittelyä”, rauhoittelivat työntekijät toisessa päässä. Vasta kun joutsenen pää roikkuu ja muut eläimet ovat ympäröineet sen, saalista odottaen, on aika huolestua.

Kioskinmyyjää kolauttaneet romanialaiset saatiin kiinni Hellsingistä. Tutkinnallisista syistä poliisi vaikenee löytöpaikasta ja kaikesta muustakin. Supo sen sijaan toivotteli alkuvuosinaan arkistoihinsa tervetulleiksi kaikki, joilla oli hiukankin liikaa rahaa, erityisen paljon matkustusvimmaa, jotka viettivät tarpeettoman höveliä elämää tai harrastivat erilaisia sukupuolikumppaneita. Edellä mainittuja toimintoja harrastavat henkilöt saattoivat havaita löytyvänsä Supon suosikkirekisteristä. Ehkä me kärsimme välillä myös konkreettisesta tunteesta kuin joku olisi kannoillamme.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale