Sananvapaus oikein ymmärrettynä

Ymmärrettävän Runouden Liitto ottaa kantaa kustantamonmenetysasiaan. Oikaisuna vielä, ettei ntamo julkaise enää YHTÄKÄÄN minun kirjaani. Kiitos myös Suomen Kirjailijaliiton nettifoorumilla minun kirjailijan oikeuksiani puolustaneelle Jani Saxellille, joka vaati ntamon asettamista työsulkuun. Käytännössä tämä merkitsisi, ettei kukaan arvostelisi ntamon kirjoja tai lähettäisi kustantamoon käsikirjoituksiaan. Harkitsemisen arvoinen ehdotus.

"On tullut YRL:n tietoon, että ntamo-Lehto on syyllistynyt ällistyttävän ymmärrettävään kirjallisuustekoon ja kieltäytynyt julkaisemasta Rita Dahlin uutta kirjaa, koska Rita Dahl on käyttänyt puhevaltaa sananvapautta puolustavan järjestön kirjallisissa keskusteluissa kunnes sananvapautta puolustava järjestö on evännyt Rita Dahlin puheoikeuden hallinnoimissaan keskusteluissa. Taustalla on ilmeisesti virallisen kirjallisuusinstituution epäilys, että Rita Dahl kuuluu Venezuelan puhevaltaa puolustavaan terroristijärjestöön, joka pyrkii sananvapauden väärinkäytöllä terrorisoimaan yksityisomisteisen sananvapauden luomaa Venezuela-narratiivia kiistämällä julkisesti sen totuudellisuuden. Tilannetta varmastikin osaltaan selittää se, että kyseisessä terroristimaassa diktaattoriin herjaamiseen syyllistynyt ja demokraattisesti useita kertoja valitun tyrannin väkivaltaiseen viraltapanoon samoin kuin maan talouden sabotointiin yllyttänyt yksityisomisteinen sananvapausinstituutio saa edelleen jatkaa toimintaansa ja kyseisellä tavalla yksityisomisteista sananvapautta käyttäneet edelleen kulkea vapaalla jalalla ja harjoittaa sananvapausammattiaan. Tyrannivaltion päätös siirtää sopimuksen umpeuduttua erään yksityisomisteisen TV-kanavan lähetystaajuus toiselle TV-kanavalle lainrikkomuksiin vedoten, niin että TV kanava joutuu käyttämään yksityisomisteista sananvapauttaan pelkästään kaapeliverkossa ja satelliittikanavana on saanut ansaitsemansta tuomion lähes täysimääräisesti, Rita Dahlin edustaman terroristijärjestön militantti-agitaattoreita lukuunottamatta. Siksi terrorismi on vaiennettava ja sensuroitava myös Lehdon ntamossa, jotta oikea yksityisomisteinen sananvapaus voisi toteutua täysimittaisesti.

YRL tervehtii suurella kunnioituksella vapisuttavaa hiljaisuutta tämän kirjallis-poliittisen spektaakkelin ympärillä! Täten ehdotankin, että YRL rangaistuksenomaisesti pyytää puheenjohtajakseen Rita Dahlia, sillä ehdolla että toveri Dahl YRL:n toverituomioistuimessa julkisesti tunnustaa syntinsä, katuu niitä ja anoo toverillista anteeksiantoa pyhästi vannoen ettei enää ikinä terrorisoi kirjallisuusinstituutionkaan sananvapautta ymmärtämättömällä tavalla eli yrittämällä käyttää sananvapautta ilman juridisesti sitovaa näyttöä yksityistaloudellisesta omistusoikeudesta sananvapauteen."

Comments

Popular posts from this blog

Malawi folk-tale

Surullisen hahmon ritari

Apurahapaja I saa jatkoa lokakuussa - ilmoittaudu heti!