Kansallisia onnettomuuksia

Kansallisia onnettomuuksia

Jyrki Katajainen ehdotti elvytyspakettia sumuun eksyneelle Sumi-nimiselle valtiolle ja erityisesti sen herkimmälle osalle eli työtä vailla oleville. Hurtta Urponainen tivasi Katajaiselta kuinka monta uutta työpaikkaa paketti tuottaisi, mutta Katajainen vältteli selkeää vastausta. Satu-komitealle myönnettiin kuukausi lisäaikaa tarjota ratkaisumalli sumilaisten toimeentulo-ongelmiin.

Kina oli järjestämässä kampanjaa myrkytetyistä elintarvikkeista toipuvalle kansalleen, joka vaelsi Shanghain kaduilla säädyttömästi pyjamassa. Poliisi poimi heitä kadulta talteen, koska heidän pyjamanhelmoihinsa kompastuivat monet viattomat ihmiset. Oli väärin antautua moisen houkutuksen varaan. Helpompaa olisi ollut kulkea vaatetettuna. Bussit ajoivat ojaan ja kanavaan Egiptissä, Israelissa ja Sumissakin. Onnettomuuksia sattui kaikkialla. Ne olivat varsin samanlaisiakin.

Poliisi kuritti; hotelli romahti; lääkäri tuomittiin terroristihankkeista; kengällä heittänyttä toimittajaa oli pahoinpidelty; lähes puolet naisista luopuisi ennemmin seksistä kuin netistä; merirosvot kaappasivat taas laivoja; 3-vuotias Adolf Hitler jäi ilman syntymäpäiväkakkua. Otsikot kertoivat jo kaiken maailmasta, maailman menosta ja siitä, mitä odotettavissa tulisi olemaan: ei paljon. Onnettomuudet täyttäisivät maan, jonka pinnalta kasvillisuus oli kadonnut; ihmiset kulkisivat ympäriinsä päämäärättöminä, etsien paikkaa kadonneiden kansakuntien ja valtioiden keskellä, romujen tilalla, vailla enempiä toimeentulo-ongelmia, koska sellaisessa paikassa, missä oli jo autiota, energia kului ainoastaan oman kehon hoitamiseen, lämmittämiseen, hoivaamiseen. Ja mitä sitten, kun sitäkään ei enää olisi?

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale