Jani Saxell Kotkassa 9.-10.12.

Tietoa sananvapaudesta ja kirjailijana olemisesta

Kirjailija ja Suomen Pen -jäsen Jani Saxell vierailee Kotkassa 9.-10.12. puhumassa sananvapaudesta, Suomen Penin toiminnasta ja kirjailijana olemisesta.

Kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään Monikulttuurisen toimintakeskus Myllyn kahviossa tiistaina 9.12. kello 18 alkaen.

Jani Saxell puhuu sananvapauden tilasta eri puolilla maailmaa, Suomea ja kirjailijan mieltä. Hän kertoo meille, miksi sananvapaudesta on pidettävä kiinni, miten kirjailijoiden maailmanlaajuinen Pen -yhdistys edistää sananvapautta toiminnallaan. Saxell kertoo myös kysyttäessä, miksei hän sensuroi tekstejään tai miksi hän sensuroi tekstejään?

Jani Saxell on julkaissut mm. kirjat Ensilumi ja muita novelleja (2002), Minä, Lotta ja Päivikki (2003) ja Huomispäivän vartijat (2007). Hän on tutkinut lisensiaattityössään Timo Pusan tuotantoa. Hän valmistelee väitöskirjaa Timo Pusasta.

Myllyn tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tilaisuudessa puhetta johtaa kulttuurisuunnittelija Petri Pietiläinen.

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly, Kotkan kulttuuriasiainkeskus ja Suomen Pen.

Jani Saxell kiertää Kotkan kouluissa puhumassa sananvapaudesta, Suomen Penistä ja kirjailijan työstä. Hän vierailee keskiviikkona 10.12. Karhulan lukiossa kello 9-10 ja Lyseon lukiossa tämän jälkeen.

Lisätietoja:

Kulttuurisuunnittelija Petri Pietiläinen, puh. 0400- 608997, e-mail. petri.
pietilainen@kotka.fi

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale