Pikkuhousujen alta välkähti

Pikkuhousujen alta välkähti

Pikkuhousujen alta välkähti jotakin näkymätöntä, joka sai valtasihteeri Juo Ansiottoman kiihottumaan kuin pörssikurssien rakettimainen nousu kohti valtakunnansalin huippua. Itse asiassa mitään pikkuhousuja ei ollutkaan. Oli vain paljon täytettyjä juomalaseja, jotka Juo oli illan aikana lähetystön kutsuilla tyhjentänyt. Hän ojensi näppejään kohti ympärillään näkyviä feminiinisiä kumpuja. Juo oli sentään raatanut 12-tuntisia päiviä viikon ajan; joskus hänenkin maljansa oli vuodettava yli. Se vuoti niin, että Juon ura päättyi naisen lähettämään kirjeeseen. Lasikattojen murtaja vajosi hetkessä alimpaan lasikattohelvettiin.

Omapa oli aloittamassa uudistustoimiaan. Ensin piti lakaista omakotitalon likainen piha. Siellä kodikkaat metsäneläimet jo hypähtelivät sopuisasti villieläinten kanssa yhdessä. Omapa oli nimittäin kaikkien eläinten puolestapuhuja. Ei hän muuten lakaisisi omakotitaloaan keskellä valtakunnanlaivan ydintä, valkoista taloa. Seiniä ei maalattaisi ainakaan ruskeiksi, vaan jollakin iloisemmalla värillä. Joidenkin mielestä ruskeaa oli jo ihan tarpeeksi. Tähän maahan saisi ilmaantua jo muitakin kuin surun värejä, harmaata ja mustaa, keltaista ja valkeaa, niihin kyllästyi jo. Muita värejä varmaan saadaan ainakin sitten, jos omat talonsa hurjia lainoja vastaan hankkineet työläiset jonain päivänä olisivat niin varoissaan, että viimeinenkin penni olisi maksettu pois. Sitä päivää sopi odottaa.

Ne oli puettu ja peitelty tiiviisti. Nyt niitä vietiin kalterien taakse, häkkiin, koska mahtavan valtakunnanlaivan maassa rikosta seuraa aina rangaistus. Ne olivat vieneet muutamia leipiä leipomosta nälkäänsä. Silti niitä ei armahdettu. Valtakunnanlaivan maa oli tunnettu oikeudesta, jota se jakoi niille, jotka uskalsivat heilua aseen kanssa maan koulun tai minkä tahansa muun laitoksen pihalla. Omapa aikoi maineesta huolimatta puhkaista suurimman paiseen, joka maata oli hiertänyt vuosien ajan, Kukaanhaanonin. Hänestä oli tuleva jotakin ennennäkemättömän suurta ja värillistä. Hän oli samanlainen yhdistäjäpresidentti kuin Kenennyt.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale