Myrskytuuli maailmalta

Myrskytuuli maailmalta

Vihdoin myrskytuuli rantautui maailmalta Europaan ja Suomaliaan. Ensi töikseen se kaatoi Töölön kirkon ristin; elävä vastalause luterilaisuudelle. Meinasi se kaataa myös puunkin, mutta joku tunnollinen suomalilainen ehti hätiin. Myrskyä edelsi sadealue, ja myrskyvaroitus oli jo annettu. Seuraavaksi tuuli iskisi omatuntokeskuksiin eli pörsseihin, joissa maailmanvaluutasta huolehdittiin. Setelit lentelisivät ympäri meklareiden pöytiä, kun tuuli riepotteli niitä. Yksikään ei säästynyt tuulen voimalta: se ylitti pörssin mahtavaksi luullun voiman.

Omapa se vain jaksoi käydä treffeillä vielä voittonsa jälkeenkin, vaikka toisaalta myrskysi. Mutta jos hän olisi pysähtynyt hetkeksikään, äänestäjät olisivat käyneet levottomiksi ja mahdollisesti harkinneet pysähtymistä hekin, ja sehän ei käynyt päinsä, sillä jokaisen menestyksekkään valtakunnanlaivan takana on jatkuvasti liikkuva valtakunnanjohtaja ja sillä kaunis vaimo.

Mutta entä kansallisuudet? Mitä ne tekivät johtajansa ollessa treffeillä? Ainakin hankkivat lisää tulivoimaa. Päitä oli poksautettu puhki siihen tahtiin, että nuo hankinnat, jotka muuten olisivat olleet kuin mitä tahansa sunnuntaipäivän ostoksia, alkoivat huolestuttaa niitä, jotka puhalsivat valtakunnanlaivan purjeisiin. Setelien epävakauden lisäksi kansallisuuksiinkaan ei enää voinut luottaa. Siksi seuraavana kehityskohteena oli tulivoiman hankkijoiden tarkemmat tarkastukset. Luottotietojen selvittäminen ei riittänyt, nyt udeltiin muistakin suuntauksista.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale