Keskiaasialaisia Helsingissä

LEHDISTÖTIEDOTE, julkaisuvapaa heti
Keskiaasialaiset kirjailijat Helsingissä The Nightingale in the Cage –antologian julkistamistilaisuudessa


Keskiaasialaiset kirjailijat Vera Iversen ja Dalmira Tilepbergenova vierailevat Suomessa 5.12.-6.12, jolloin julkistetaan Suomen PENin Keski-Aasian naiskirjailija-antologia Nightingale in Cage (Iskender). Venäjän- ja englanninkielisessä antologiassa on runoja ja proosaa kahdelta naiskirjailijalta jokaisesta Keski-Aasian maasta. Sen on toimittanut kazakstanilainen runoilija ja kustantaja Lilja Kalaus. Ensimmäinen suomen- ja englanninkielinen naiskirjailija-antologia The Insatiable Furnace – Kyltymätön uuni ilmestyi 2007 (Like, toim. Rita Dahl).

Olette lämpimästi tervetulleita antologian julkistustilaisuuteen 5.12 klo 16 Rosebud-kauppaan osoitteessa Mariankatu 21. Tilaisuudessa voi esittää kysymyksiä kirjailijoille ja varata haastatteluaikoja heidän kanssaan. Kirjailijoita haastatellaan myös Tusovka-klubilla ravintola Dubrovnikissa lauantaina 6.12. alkaen klo 21.

Vera Iversen (s. 1968) on kirgisialainen toimittaja, joka asuu tällä hetkellä Oslossa miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Iversen on opiskellut matematiikkaa Kirgisian valtionylipistossa. Hän alkoi työskennellä toimittajana Neuvostoliiton hajottua. Hän on työskennellyt Kirgistanin suurimmissa päivälehdissä Bishkek Morningissa ja Evening Bishkekissä. Iversen on toiminut myös presidentti Akajevin lehdistöneuvonantajana. Iversen on kirjoittanut satoja poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia asioita sivuavia artikkeleita. Hänen artikkeleitaan, jotka käsittelevät Keski-Aasian kirjallisuuden ja kulttuurin ongelmia, on julkaistu Suomessa, Norjassa ja Saksassa.

Dalmira Tilepbergenova (s. 1967) on kirgisialainen runoilija ja dokumenttiohjaaja, joka jatko-opiskelee ohjaamista Moskovassa. Hän on opiskellut venäläistä filologiaa Kirgisian valtionyliopistossa ja on toiminut venäjän kielen ja kirjallisuuden opettajana sekä televisio- ja elokuvatuottajana. Tilepbergenovan tekstejä on julkaistu lukuisissa kirgisialaisissa lehdissä, muun muassa Literary Kyrgyztanissa ja Yunostissa. Hänen esikoisrunokokoelmansa Dom Slov (House of Words) julkaistaan tänä vuonna.

Haastatteluaikojen varaukset:

Rita Dahl, ritdahl@gmail.com, puh. 041-5033645

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale