Parakki vs. Palli vs. Jonni Mainen

Parakki vs. Palli vs. Jonni Mainen


Demipuolueen suosima Parakki Omapa, joka keräsi ääniä kaikenvärisiltä, vaikka olikin itse värillinen, käveli hänelle epätavallisen allapäin suuren omenan katuja pitkin. Hän oli juuri kuullut joutuneensa kilpapuolue remmien Sairas Pallin, joka nimestä huolimatta oli nainen, poikkeuksellisen tiukka sellainen, röykyttämäksi remmien kokouksessa pidetyssä puheessaan. Palli vähätteli kilpakumppaninsa Parakin saavutuksia yhteisten asioiden ajajana ja katsoi hänen kunnostautuneen pikemminkin itsensä mainoksissa esittelijänä kuin tämän mahtavan kansakuntalaivan eteen. Mutta ei saanut toisaalta purppuranvärisenä ruispellossa vaaniva hohtokaan tai uljas uusi maailma olla rauhassa Pallin pesäpalloniskuilta. Kirjat jäivät kuitenkin hyllyyn Pallin yrityksistä huolimatta.

Toinen remmipuolueen ehdokas, Jonni Mainen, kohotti yleisön lähes katolle vannottuaan moneen kertaan, ettei hän elätellyt messiaanisia luuloja, vaan halusi ainoastaan rauhaa joka kouluun ja kotiin, myös lisääntyvällä energiantuotannon omavaraisuudella. Hän röykytti Parakkia kummankin käden nyrkein Parnassolle liian varhain kiipeämisestä.

Kaikki ehdokkaat olivat vasta vuoren, kansakunnan, alapuolella ja yrittivät epätoivoisesti kiivetä korkeimmalle huipulle. Kun Parakilla oli enää muutaman askeleen etumatka, kaikki keinot sallittiin. Tässä kisattiin suuren kansakuntalaivan kapteeniudesta. Jopa pienemmät taistelut hakivat mallinsa kansakuntalaivan tavoista pitää talous tasapainossa, kuten kaukaisen Pohjolan perukoilla erään viehättävän nuoren naisen soittokampanjassa. Sen tarkoitus oli avata äänikarjalle vaalitaistelun suljettuja ovia tavalla, joka muistutti hiukan ilotytön ekshibitionistista kampanjaa punaisen lyhdyn korttelissa. Siinä yritettiin säärtä vilauttamalla saada katsoja kiinnostumaan jostakin vielä enemmästä, ja myös höllentämään kukkaronnyörejään.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale