Pallin perjantaivisiot

Pallin perjantaivisiot

Sairas Pallilla ei ilmeisesti ollut tarpeeksi tehtävää puolueensa varanuijanheiluttajana, koska hän esitteli jonakin syyskuisena perjantaina lehdistölle uusimman visionsa: Giorgi ja Etelä-Ossetia olisi saatava NATUun, Navigoijien turvallisuusyhteisöön, lännen puskuriksi. Palli ajatteli ilmeisesti mielessään jo epävarmaa tulevaisuutta suuren öljyvallan öljybarrelin heiluessa edestakaisin ja aiheuttaen harmaita hiuksia pienemmille, barreleista riippuvaisille.

Stiglietz oli sillä välin pujahtanut Irakiin ja sodantakaisiin kulisseihin ja väitti kaikkien näiden veristen vuosien maksaneen veronmaksajille yhteensä miljardeja dollareita. Kuten ammattipoliitikot ja –esiintyjät tietävät, tiedotussodassa kaikki on luvallista, varsinkin sopivat luvut. Näihin turvauduttiin myös EU:ssa, jossa mantereen talouspolitiikasta päättävät henkilöt eivät halunneet käyttää enää ”keinotekoisia elvytyskeinoja ja kuluttaa näin kansalaisten rahoja”. Nyt siis jätettäisiin pikaiset elvytyspiikit väliin: narkomaani ei saisi tarvitsemaansa. Se oli varsinaista shokkihoitoa se. Voi siis hyvin olla, että Europan kansalaisten jokaviikkoiset markettireissut jäisivät väliin. Oman – aidatun – puutarhan siunattu kauneus palvelisivat tulevaisuudessa kaikkea sitä kauneudentarvetta, jota Euro-kuluttaja ei enää hae marketeista. Olisi luonnollisen, ellei suorastaan luonnonkauneuden aika. Paluu luontoon aikana, jolloin öljy valui puiden haavoittuvaisilta lehdiltä alas maahan onnettomuuden aiheuttajan katsoessa viattomana vieressä.

Sensuurisuunnitelmat etenivät sillä välin Giorgissa ja naapurivaltio Ukrianiassa, josta he ottivat mallia. Televisiosta ei koskaan enää yhtään mitään, koska Sarkasvili lopettaisi koko sähköisen median toiminnan, ettei se uhkaisi hänen yhden ihmisen tiedotuspolitiikkaansa. Juuri tällaisten ”tapausten” vuoksi Palli oli liikekannalla, natuttamassa strategisissa paikoissa sijaitsevia kansakuntia. Jokaisen amurilaisen päivittäisenä suurena pohdinnan aiheena olikin juuri Pallin oivallukset ja päähänpistot. Koskaan kun ei tiennyt varmasti, mihin hän seuraavana päivänä pistimensä suuntaisi. Ja millä voimakkuudella.

Comments

Popular posts from this blog

Malawi folk-tale

Surullisen hahmon ritari

Apurahapaja I saa jatkoa lokakuussa - ilmoittaudu heti!