Medihelin maanantai

Medihelin maanantai

Tekemistä riitti. Tulitauko oli solmittu edellisellä viikolla, mutta juuri sen vuoksi pitikin miettiä, että mihin seuraavaksi joukkonsa mahdollisesti lähettäisi. Ehkä Giorgiin takaisin? Jos ne eivät olleet ymmärtäneet oppituntia? Mediheli koputti duuman pulpettia, odottaen vuoroaan kärsimättömänä. Hänellä olisi paljon sanottavaa siitä, miten giorgit olivat panneet hanttiin, ja kuinka Toisten Mannerten Joukot olivat tunkeutuneet luvatta Giorgiin ja tehneet maan asukkaiden elämästä yhden palavan helvetin. Mediheliä puistatti: miten ne saattoivat tehdä moista, ja ajatella olevansa oikeassa? Mediheli oli aatteen mies.

Mediheliä mietitytti, koska oli maanantai, uuden alun päivä. Maanantaina piti aina mielellään keksiä jotakin uutta, kiinnostavaa tekemistä. Mitä se nyt olisi, kun Giorgikin oli jo käyty? Mediheli katsoi papereihinsa ja päätti laatia listan maansa tavoitteista tässä maailmassa. Siinä olisi hiukan puuhaa maanantaiksi. Viisi kohtaa siihen tulisi ja yksi käsittelisi Vienan suhteita Giorgin kaltaisiin ongelmapaikkoihin.

Samaan aikaan Suuressa Talossa Gondolissa Rais valmistautui puhumaan siitä kuinka Raisin Supermiesjoukkue tuli pienen, sorretun kansan avuksi. Raisin tunteelliset sanat, joihin kuuluivat muun muassa ”maailmanrauhan palautus”, ”hyvän puolella” nostivat kyynelryöpyn joidenkin herkimpien silmiin. Hän tekee meistä vielä hyviä, vaikka juuri nyt sadattelemme sitä, miksi terveysvakuutus on niin kallis.

Kun Mediheli vihdoin pääsi duuman pömpeliin, viiden kohdan suunnitelma hänen mielessään oli ehtinyt varmistua. Mediheli oli tyytyväinen: hänen leikkinsä oli onnistunut, tänäänkin. Hän mietti nyt, mihin seuraavaksi putkensa suuntaisi. Kaikki oli nimittäin öljystä kiinni, lukijalle kerrottakoon.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale