Anke Märka - maailman vahvin nainen

Anke Märka – maailman vahvin nainen

Anke Märka, maailman vahvin nainen, joutui taas kerran koettelemaan voimiaan samassa neuvottelupöydässä Halusen, Vanusen ja Tubin kanssa. Märkan tehtävänä oli luotsata hukkunut Europa Minervan rannoille. Aseiksi Märkalle oli annettu rajaton poliittinen puhevalta ja kaasuputki, jota hän heilutteli houkuttelevasti Medihelin nenän edessä. Putken ulkopuolelle jäävä muutama pikkuvaltio yritti sanoa jotakin, mutta Märkan nuija lauloi heidätkin kumoon. Mediheli sen sijaan ei voinut vastustaa öljyputken kiusausta, vaan sukelsi autuaasti syvälle sisään.

Sarkomaa katseli Märkaa, joka oli hänen naispuolinen ihanteensa. Jos Sarkomaa olisi ollut vaaleatukkainen, pieninenäinen ja hitaampi liikkeissään ja – ennen kaikkea – jos hän olisi omannut strategista silmää tehdä asiat sulavammin, joustavammin, minkä taidon Märka germanitaustastaan huolimatta hyvin hallitsi, hän olisi kenties jättänyt sanomatta pari valittua lausetta. Ne jäivät silti kuulematta Mediheliltä, joka oli vielä putken sisällä.

Märka oli myös YP:n eli Yksinpuurtajien tuvaluneuvoston pysyvien jäsenmaiden suosikki peräänantamattomalla sinnikyydellään, sulavuudellaan ja siihen yhdistetyllä neuvottelutaidollaan. Rais kollegoineen tyrmäsi täysin suur-Vienan hyökkäämisen Giorgin pieniin kisällivaltioihin.

”Miten ne ilkeävät rikkoa sellaisen instituution sääntöjä, jossa ne itse istuvat?”, mutisi Tubikin hampaidensa välistä kameroille. Mutta samaan aikaan toisissa parrasvaloissa Mati Vanunen antoi lausuntoa, jossa hän sanoi toisaalta ymmärtävänsä Vienaa: täytyihän kaasuputken päässä näkyä jonkinlaista valoa. Märka oli sillä välin sukeltanut itsekin putkeen, koetellakseen miltä tuntui hänen nimeään uhkaavasti lähenevä adjektiivi märkä. Hyvältähän se vain tuntui, Märka kuivatteli itseään sukelluksen jälkeen tyytyväisenä hyvin ansaitulla neuvottelutauolla.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale