Kirjoittava nainen on monen maan kummajainen

Kyltymätön uuni (toim. Rita Dahl)

Esseistä ja kaunokirjallisuudesta koostuva antologian hankalasti avautuva nimi juontuu kirgiisikirjailija Vera Iversenin vertauksesta: toimittajalle julkaisu on kuin uuni, joka nielee juttuja kyltymättömästi. Naiskirjoittajien ahdinkoa kuvaavat muun muassa keskiaasialaiset, malawilaiset, egyptiläiset, tiibetiläiset ja turkkilaiset tarinat.

Tuottamaton naiskirjailija on monessa kulttuurissa perheelleen rasite, joka saatetaan jopa hylätä. Naisten teokset elävät usein suullisina, helposti katoaviana.

Lotta Tuohino
Journalisti 22/2007

Comments

Dee & koirut said…
Ooh, täällä ihania kuvia ja kirjuutuksia. Anteeksi on hoputus, joten palaamme lukemaa ja katsomaan piakkoin. Halusimme vain toivottaa parasta joulun aikaa ja rauhan vuotta 2008 sinnekin missä nyt lienettekin. Voikaatte parhaiten!
Yst. Timbuktun Dee & koirut
P.s. Mon Youssufin kuvaustulos B2, luuletko että Wilmaa kiinnostaisi, nyt on viimeiset ajat käsillä ja tassuissa? Jos kiinnostaa, laita viesti Timbuktuun, niin otamme Wilmaan yhteyttä. Olisihan se nyt uuden pikkushown paikka täälläkin!
dahl said…
Samoin sinne teille päin raujalliset joulut & uudet vuodetkin, missä ikinä olettekin (minä olen kotomaassa, kuvat hämävät)!

Wilman kiinnostusta voisi kysyä suoraan siskolta: sari-dahl@hotmail.com. Olen kertonut, että siellä olisi sulhanen saatavilla, mutta en tiedä, haluaako hän teettää pentuja lainkaan. Olisi ne pennut kivoja, mutta kun niistä on sellainen työ....

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale