Moniäänistä aikalaisrunoa

poEsia julkaisee Rita Dahlin ja Karri Kokon kokoelmat

Runoyhdistys Nihil Interitin ja Kirja kerrallaan -kustantamon poEsia-runoteossarjassa julkaistaan maaliskuussa kaksi uutuutta: Rita Dahlin Aforismien aika ja Karri Kokon Vapaat kädet.

Kokoelmien julkistustilaisuus on Kirjakauppa Kirjassa, Mannerheimintie 22-24, Helsinki, 28. maaliskuuta klo 13. Samassa tilaisuudessa julkistetaan Matti Paloheimon uusi runoteos Tämän elämän osat (Kirja kerrallaan 2007).

Tiistaina 10. huhtikuuta klo 18 Rita Dahl ja Karri Kokko esiintyvät yhdessä Kari Aronpuron ja Janne Nummelan kanssa Linnunlaulun runoklubin "Runo, kone, kokeellisuus" -tilaisuudessa Villa Kivessä, Linnunlauluntie 7, Helsinki.

Rita Dahlin uusi teos sijoittuu Leevi Lehdon, Janne Nummelan ja muiden aloittaman hakukonerunouden piiriin, vieden sitä eeppisempään ja entistä yhteiskuntakriittisempään suuntaan. Sen pitkässä nimirunoelmassa perinteiset aforismit muuttuvat ja muuttavat muotoaan jatkuvasti - tuloksena moniäänistä aikalaisrunoa, jossa on jotakin niin perinteisen kuin uudenkin runon ystäville.

Karri Kokon viides kokoelma taitavaa, musikaalista ja rentoa runoa, joka temaattisesti rakentuu taiteen ja rakkauden arvoituksille ja viimeistelee vuonna 1982 debytoineen tekijänsä paluun suomalaisen runouden eturiviin. "Mitä puheesta tulee ajatella, ajattelusta puhua", kun "planeetat ovat pieniä kun mittakaava on yhden suhde onneen".

Vuonna 1971 syntynyt Rita Dahl on vantaalainen vapaa toimittaja ja kirjailija, jonka esikoisrunokokoelma Kun luulet olevasi yksin ilmestyi 2004 Loki-Kirjoilta. Rita Dahlin blogi on Arjentola: http://arjentola.blogspot.com/.

Karri Kokko on vuonna 1955 syntynyt helsinkiläinen toimittaja ja runoilija, joka julkaisi esikoisteoksensa Uno Boy 1982. Hänen uusinta tuotantoaan ovat Varjofinlandia (2005), Beeasily (yhdessä harry k stammerin kanssa; 2005) ja Ilmaisin asiani (2006). Hän ylläpitää runoblogeja Muistikirja, Blonde on Blonde ja Toisin sanoen. Hänen teoksiaan on julkaistu myös sähköisen runouden portaalissa Nokturnossa.

Kirja kerrallaan julkaisee kiinnostavaa, ajankohtaista näytelmäkirjallisuutta sekä muuta pienlevikkistä kirjallisuutta, kuten runoja, librettoja ja kulttuuriin liittyviä julkaisuja.

Nihil Interit on voittoa tavoittelematon runoyhdistys, joka pyrkii luomaan kohtaamis- ja keskustelupaikkoja kaikille runon lukijoille. Yhdistys julkaisee runokirjoja ja Tuli&Savu-runouslehteä sekä ylläpitää tuli-savu.nihil.fi -runousportaalia.

poEsia on Nihil Interitin ja Kirjan kerrallaan -kustantamon runoteossarja, jonka niteet ovat vapaasti saatavilla internetissä ja ostettavissa print on demand -kirjoina. Sarja ovat aiemmin ilmestyneet Jyrki Pellisen Dostojevskin suomalainen sihteeri (2004) ja Katkaistut haulikot (2006), Pauliina Haasjoen ja Reetta Niemelän Kolmosten talo (2005), Karri Kokon Varjofinlandia (2005), Janne Nummelan Lyhyellä matkalla ohuesti jäätyneen meren yli (2006) sekä Charles Bernsteinin runo- ja esseevalikoima Runouden puolustus (2006).

Lisätietoja:

Leevi Lehto
040-5506262
leevilehto@gmail.com

Aini Tolonen
050-3035024
aini@lasipalatsi.fi

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale