Vaalimainos

Tämä on erityisesti Amnestyn jäsenille. Pyrin Amnestyn johtokuntaan (valkoisena hevosena, Amnestyn rivien ulkopuolelta). Amnestyn Turussa 24.-25.3. pidettävässä kokouksessa ratkaistaan, pääsenkö Amnestyyn ajamaan kirjailijoiden ja toimittajan sananvapaus/ihmisoikeusasioita. Tule vaikuttamaan ja kerro kavereillekin! Jos löydät virheitä ruotsinkielisestä tekstistä, oikaise.


Rita Dahl (s. 1971) on vantaalainen vapaa toimittaja ja kirjailija, joka on julkaissut kaksi runokokoelmaa. Suomen PENin varapuheenjohtajana ja naiskomitean vetäjänä Rita seuraa aktiivisesti kirjailijoiden ja toimittajien sananvapaustilannetta ympäri maailmaa ja kirjoittaa sananvapaus- ja ihmisoikeusaiheisia juttuja suomalaiseen printtimediaan.

Rita on elokuussa 2007 Helsingissä järjestettävän Suomen PENin Keski-Aasian naiskirjailijakokouksen koordinaattori. Hän myös toimittaa osallistujien alustuksista ja kaunokirjallisista pätkistä koostuvan antologian, jonka Like julkaisee.

Rita haluaa olla Amnestyn johtokunnassa erityisesti sanatyöläisten asialla.

Rita on valmistunut valtiotieteen maisteriksi valtio-opista ja humanististen tieteiden kandidaatiksi yleisestä kirjallisuustieteestä.

Rita Dahl (f. 1971) är en finländsk redaktör och författare som har publicerats två diktsamlingar. Som Finlands PENS vice-ordförande och ordförande för kvinnokomittéen Rita följer aktivt författarnas och redaktörernas yttrandefrihetsituationen överallt i världen och presenterar yttrandefrihets- och mänskliga rättighetsfrågor i finländska pressmedien.

Rita koordinerar mötet för Central-Asietiska författarna i augusti i Helsinki. Hon redigerar en antologi som består av inledningar och skönlitterära texter.

Rita vill försvara särskilt författarnas yttrandefrihet i Amnestys styrelse.

Rita är pol. magister (allmän statslära) och hum. kand. (literaturvetenskap) på utbildning.

Sana kuuluviin!

Jos haluat, että sana kuuluu, anna äänesi Rita Dahlille. Rita on toimittaja, kirjailija ja Suomen PENin varapuheenjohtaja, joka on vapaan sanan asialla niin omalla kynällään kuin teoillaan.

Ordet hörs!

Om du vill att ordet ska höras, ge din röst för Rita. Rita är en frilansredaktör, författare och Finlands PENs vide-ordförande som kämpar för ord med sin penna och sina handlingar.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale