Runoilija kampaa yksilön ja yhteiskunnan kaikki mielentilat

Tämä on prosessin tulos eikä sen lopputulosta vielä tiedetä.


Yhden pienen ihmisen pohdinta elämästä ja parisuhteista, vähän ironinen, kuuluu luokkiin: ahdistus.


Aiheina onni, unelmat, ilo, suru, rakkaus, ostaminen, rikos. Onko suurin uhka itse sisällössä? Keihin voimme olla suhteissa ja keihin emme? Kaikki sairaimmatkin perversiot paljastetaan – elämä on kuin naru tuulessa!


Lisäksi oli pienempiä ongelmia jotka kaikki johtuivat liian suuresta määrästä tietoa mutta nyt olemme löytyneet ja löytäneet lammen.


Auton osuus hinnasta ei ole kovin suuri, kaikenlaista voi tapahtua matkan varrella suon ja metsän raja on kuitenkin jyrkkä.


Hurmoksessa syntyy hyvää jälkeä, tämän huomatakseen ei tarvitse kävellä pakkotahtisesti säännöllisellä työajalla, ehkäpä juuri siksi olemme onnistuneet niin hyvin!


Miten tekijöitä pitäisi rangaista? Mitä tekisitte itsellenne?


Putket ovat ainakin suorat, se on varmaa. Kiroilu on pidetty ärräpäiden tasolla.


Rita Dahlin Aforismien aika vie hakukonerunouden kohti eräänlaista ”eeppistä kubismia” . Runoilija kampaa yksilön ja yhteiskunnan kaikki mielentilat – kaikki näkyvät kuin yhtä aikaa, eikä mikään ole miltä näyttää.


Rita Dahl, s. 1971, on Vantaalla asuva runoilija ja toimittaja, joka on aiemmin julkaissut runokoelman Kun luulet olevasi yksin (2004).

Comments

Sven Laakso said…
Kappas. Olit keksinyt tämän idean.

Itselläni on meneillään vastaava hanke.

Olen järjestämässä ns. aforistismirunojeni (runot, joiden motiivi on enemmän ajatussisällössä kuin muodossa) kansiota kokoelmaksi.

Täytän ja täydennän googlaamalla.

Lopuksi omaa noin 80% googlattua 20%. Sekaisin.
dahl said…
Itse asiassa keksintö oli Leevin - ja nämä ovat kaikki runoelmasta poimittuja lauseita. Tämä on luonnos takakansitekstiksi.

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale