Uutisia kirjarintamalta

Kevään 07 kirjat

TIEDOTE12.1.2007

Kirja kerrallaan julkaisee keväällä näytelmiä niin vanhoilta konkareilta kuin nuorilta tekijöiltä.

Kevään runokirjoja ovat Matti Paloheimon seesteinen kokoelma Tämän elämän osat, teemoinaan vanheneminen ja luopuminen, sekä poEsia-sarjan (yhteistyössä runoyhdistys Nihil Interitin kanssa) kaksi kokoelmaa: Rita Dahlin ironinen ja polyfoninen aikalaisrunoelma Aforismien aika ja aktiivin bloggaajan Karri Kokon viides runoteos Vapaat kädet. Kaikki kokoelmat ilmestyvät helmikuussa. poEsia-sarjan kirjat ilmestyvät samanaikaisesti internetissä pdf-muodossa.Lisätietoja: Aini Tolonen,


aini.tolonen@lasipalatsi.fi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.
, p. 09-6126 5714, 050-303 5024Arvostelukappaleet: Marja-Liisa Laine,


mlaine@lasipalatsi.fi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan, tarvitset javascripttituen päälle nähdäksesi osoitteen.
, p. 09-612 7798


Rita Dahl

Tuhansien portaiden lumo – kulttuurikierroksia Portugalissa

Portugali on valtameren kupeessa sijaitseva pieni maa, jonka historia on kiinnostavia kulttuurihenkilöitä ja tapahtumia pullollaan. Se ei ole pelkästään rantoja, hyvää ruokaa ja antiikkisia nähtävyyksiä, vaan myös värikästä kulttuurihistoriaa, kiinnostavia kirjailijoita, kuvataiteilijoita ja muusikoita.

Näihin kaikkiin puoliin tutustutaan tässä journalistisessa matkakirjassa, jossa vieraillaan portugalilaisissa kaupungeissa ja kylissä. Vierailujen lomassa tuodaan esiin faktaa, henkilöitä ja historiaa sekä fiktiota – Portugalin herättämiä vaikutelmia, jotka muuttuvat runoiksi.

Lissabonin lumo on suuri, eivätkä Algarve tai pieni, uinuva Marvãokaan jätä kylmäksi. Lisäksi käydään karussa, uskonnollisessa pohjoisessa, kalastajakylissä, lähes autiolla lokkisaarella ja pienissä maalaiskylissä, joita ei kannata jättää väliin pelkästään sen takia ettei niitä mainita matkaoppaissa.

Rita Dahl (s.1971) on vantaalainen vapaa toimittaja ja kirjailija, jonka esikoisrunokokoelma Kun luulet olevasi yksin ilmestyi Loki-Kirjoilta vuonna 2004. Hän toimittaa ja suomentaa portugalilaisen nykyrunouden antologiaa Nihil Interitille. Dahl on intohimoinen kulttuurin harrastaja ja kuluttaja, joka sukeltaa kirjallisuuden lisäksi mielellään musiikkiin, kuvataiteeseen ja elokuvaan niin koti- kuin ulkomailla. Koulutukseltaan Dahl on valtiotieteiden maisteri ja humanististen tieteiden kandidaatti.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale