Libristeille

Tuota alempaa tekstiä oli kaavailtu takakansitekstiksi - tietysti se saattaa muuttua vielä matkan varrella. Tämä sen sijaan on libristeille markkinointia varten:


Rita Dahl
Tuhansien portaiden lumo - kulttuurikierroksia Portugalissa

Portugali on pieni maa valtameren kupeessa, jonka historia on kiinnostavia kulttuurihenkilöitä ja tapahtumia pullollaan. Se ei ole pelkästään rantoja, hyvää ruokaa ja antiikkisia nähtävyyksiä, vaan myös värikästä kulttuurihistoriaa ja kiinnostavia kirjailijoita, kuvataiteilijoita ja muusikoita.

Näihin kaikkiin puoliin tutustutaan tässä journalistisessa matkakirjassa, jossa vieraillaan portugalilaisissa kaupungeissa ja kylissä. Niiden lomassa tuodaan esiin faktaa, henkilöitä ja historiaa sekä fiktiota, Portugalin herättämiä vaikutelmia, jotka muuttuvat runoiksi.

Lissabonin lumo on suuri, eivätkä Algarve tai pieni, uinuva Marvãokaan jätä kylmäksi. Lisäksi käydään karussa, uskonnollisessa pohjoisessa, kalastajakylissä, lähes autiolla lokkisaarella ja pienissä maalaiskylissä, joita ei kannata jättää väliin pelkästään sen takia ettei niitä mainita
matkaoppaissa.


Samalla kerron joululahjavinkkinä mahdollisille kiinnostuneille, että Kolmen Sepän kirjakaupasta Helsingin keskustassa (Lokin, Liken, Vastapainon, Gaudeamuksen jne. yhteiskirjakauppa) voi löytää esikoiskokoelmaani Kun luulet olevasi yksin (Loki-kirjat 2004) kymmenen euron alennushintaan.

Comments

Popular posts from this blog

SLE ei estä pianistia toteuttamasta unelmiaan

Surullisen hahmon ritari

Malawi folk-tale